اکنون که شما پیرامون استعدادها و توانمندیهای خود، اطلاعاتی کسب کردهاید و نمونههایی از راهنماییهای شغلی (مشاوره شغلی) را مد نظر قرار دادهاید، اکنون برای برداشتن گامی به سوی مرحله بعدی آماده شوید:
یادگیری درباره حرفههای پیشنهادی با در نظر گرفتن علایقتان و ارزیابی این که کدام یک از حرفهها به بهترین وجه با علایق، ارزشها و نیازهای کاربردی شما سازگاری دارد اولین قدمیاست که در مسیر شغلی خود باید بردارید. پیدا کردن مسیر شغلی به طور حتم زمان بر است. در اینجا نکاتی وجود دارد که میتواند برای شروع فرآیند تحقیق و کشف مسیر درست کمک کند.
درباره دانشکدهها و مشاغل مطالعه کنید
لیست رشتههای دانشکده را مطالعه کنید تا بتوانید درک کنید دورههای هر رشته شامل چه مواردی میباشد. واین که برای شما به اندازه کافی جذاب به نظر میرسند یا خیر. شما همچنین میتوانید از منابع موجود در اینترنت برای یادگیری در مورد مشاغل استفاده کنید. اینترنت منابع اطلاعاتی مختلفی را درباره انواع شغلها در اختیارتان میگذارد. طیف گستردهای از گزارشها در مورد هر حرفه شغلی را که متصور شوید، در اینترنت وجود دارد.
در اینترنت به دنبال اطلاعاتی از قبیل آموزش، آشنایی با وظایف شغلی، تواناییهای مربوط به شغل، درآمد بالقوه و پیش بینیهای شغلی باشید. علایق فعلی خودتان را ارزیابی کنید و این موضوع را برای خود روشن سازید چرا این حرفه شما را نسبت به خود علاقه مند ساخته است. نه این که صرفا به عنوان شغلی اسم و رسم دار توجه کنید.
برای مثال اگر شما به حوزه پزشکی علاقمند هستید، این علاقه به این دلیل است که شما میخواهید به مردم کمک کنید، یا به این خاطر است که به مباحث آناتومی و فیزیک و شیمی علاقهمند هستید و یا این که میخواهید به عنوان فردی متخصص و حرفهای مورد احترام قرار بگیرید. وقتی که شما بتوانید شناسایی کنید که کدام یک از جنبههای کار برای شما جذابتر است، ممکن است بتوانید به دیگر حرفههایی که میتوانند همان میزان رضایت را برای شما فراهم کنند، فکر کنید
برای مثال معلم نیز به افراد کمک میکند، از علوم هم به عنوان تحقیق یا بهداشت عمومی استفاده میگردد. وکالت حرفهای هم یک شغل تخصصی و قابل احترام است. در واقع میتوان گفت الگوی استعدادیابی شما بر اساس تحقیق، انواع خاصی از مشاغل را نشان خواهد داد.
به دست آوردن دانش دست اول (به روز بودن)
در این مرحله شما باید این موضوع را در نظر بگیرید که تصویری از کاری که میخواهید انجام دهید، با واقعیت چقدر فاصله دارد. تا آن جا که میتوانید با افرادی هم صحبت شوید که ممکن است اطلاعاتی در مورد شغل مورد علاقه شما داشته باشند و یا دست کم در این زمینه تجربه داشته باشند.
تا جایی که میتوانید از گنجایش درونی(استعداد) خود در کلاسهای درسی و فعالیتهای فوق برنامه استفاده کنید
به عنوان مثال اگر شما در حوزه موسیقی استعداد دارید، شما میتوانید به یک گروه موسیقی، گروه کر و یا ارکستر بپیوندید و یا برای اجرای یک برنامه موسیقی در مدرسه یا دانشگاه حضوری جدی و پر رنگ داشته باشید. اگر شما در تدریس مهارت دارید، به تدریس سایر دانشجویان بپردازید. این جنس فعالیتها به شما کمک میکنند که تا جای ممکن احساس خوبی نسبت به فعالیتی که قرار است در آینده داشته باشید، پیدا کنید.
مهارتهای زبان انگلیسی خود را بیش از پیش تقویت کنید
مهارتهای زبان انگلیسی که شامل مهارت های خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن میباشد، را میتوان با حضور در کلاسهای فوق برنامه و یا گوش دادن به پادکستهای آموزشی و … سعی در تقویت این مهارت نمود.
زمان خود را در دانشکده خود به خوبی مدیریت کنید
شما بایستی بتوانید در طول مدتی که در دانشکده مشغول به تحصیل میباشید، از طریق کارآموزی، کار داوطلبانه، پروژههای مستقل و مشاغل تابستانی و پاره وقت که مربوط به برنامههای آینده شما میباشند، در دانشکده استفاده کنید.